-->

2/04/2020

Koronavirüsü 48 saat içinde ilaç kokteyli ile tedavi etmeyi başardı

    2/04/2020 05:26:00 ÖS   Yorum yok


Tayland'da koronavirüs tanısı konulan bir hasta 48 saat içinde HIV karşıtı ilaç kokteyli ile iyileştirildi.

tedavi etmeyi başardı

Tayland sağlık bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, yeni koronavirüs bulaşmış Çinli bir kadına grip ve HIV tedavisinde kullanılan bir anti-viral kokteyli ile tedavi edildikten sonra çarpıcı bir iyileşme gösterdiğini duyurdu.

Doktor Kriengsak Attipornwanich bakanlığın günlük basın brifingi sırasında, 71 yaşındaki hasta Taylandlı doktorların kombinasyonu uyguladıktan 48 saat sonra virüs için negatif test yaptı.

Kriengsak, "Koronavirüsteki pozitif laboratuvar sonucu 48 saat içinde negatif oldu." Dedi.

"Daha önce bitkin olmaktan 12 saat sonra yatakta oturabilirdi."


Kriengsak, doktorların anti-grip ilacı oseltamivirini lopinavir ve ritonavir ile birleştirdiğini, HIV tedavisinde kullanılan anti-viralleri de eklediğini belirterek, bakanlığın bulguları kanıtlamak için araştırma sonuçlarını beklediğini söyledi.

tedavi etmeyi başardı

Haber, yeni virüsün Çin dışındaki ilk hayatını - Filipinler'de ölen 44 yaşındaki Çinli bir adam - iddia etmesiyle birlikte, Çin'deki ölü sayısı 300'ün üzerine çıktı.

Tayland şu ana kadar Çin'in merkezi Wuhan'da kilitli olduğu düşünülen virüsün teyit edilmiş 19 vakasını tespit etti.


Bu, Japonya dışında 20 ile Çin dışında en fazla ikinci vaka sayısı.

Şimdiye kadar Tayland'daki sekiz hasta iyileşti ve eve döndü, 11 hasta hastanede kaldı.

Pazar günü yayınlanan bir videoda Tayland sağlık bakanı Anutin Charnvirakul, Wuhan'dan koronavirüsten iyileşmiş bir hastayı ziyaret etti ve kendisine ve sağlık personeline teşekkür ederken Mandarin'de onunla sohbet etti.

Taylandlı yetkililer, gelen Çinli ziyaretçilerin gösterimini, anakaradan gelenlere büyük ölçüde bağımlı olan turizm sektörünün ekonomik ihtiyaçları ile dengelemeye çalışıyor.

İngilizce, Çince ve Tayca dilinde "Wuhan'a kalplerimiz" diyen destek mesajları, turistler arasında popüler olan bir Bangkok alışveriş merkezinde sıvandı.

Teyit edilen vakaların çoğu Tayland'ı Çinli ziyaret edenler oldu, ancak Perşembe günü krallık Taylandlı bir taksi şoförüne hastalık teşhisi konduğunda ilk insandan insana bulaşını kaydetti.

Taksi şoförü Çin'e seyahat etmemiş ancak turistlerle temas etmiş olabilir.


Tayland hükümeti de, salgının merkezinde Hubei eyaletinden vatandaşlarının puanlarını tahliye etmenin yavaş olduğu yönündeki kamuoyu eleştirilerine karşı mücadele ediyor.

Anutin tahliyenin Salı günü olacağını ve geri dönenlerin 14 gün karantinaya alınacağını söyledi.

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .