-->

1/10/2019

Honda Walking Assist Device yürümekte zorlanan felçli hastalar için

    1/10/2019 11:07:00 ÖS   Yorum yok

Honda Walking Assist Device ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden İzin Aldı Hafif cihazlarla inme hastalarına yürüyüş sorunları olan yararları gösterilmiştir.



Honda, ABD Yürüyüş ve Gıda İdaresi Başkanlığı'ndan (FDA) Yürüme Yardımı Cihazı için, azaltılmış yürüme kabiliyetine sahip kişileri desteklemek için geliştirilen dış giyilen bir cihaz olan Premarket Bildirimini aldığını duyurdu. Bu FDA izni cihazın ticari dağıtımı için zorunlu olmakla birlikte, Honda henüz Yürüme Yardımı Cihazı için herhangi bir iş planı açıklamadı.

yürümekte zorlanan felçli hastalar

Hafif, robotik cihaz, yürüyebilen, ancak dünyanın önde gelen yetişkin, uzun süreli sakatlık nedeni olan felç nedeniyle yürüme açıkları olan insanlar üzerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Kullanıcının beline ve bacaklarına ortotik olarak giyildiğinde, hastanın daha hızlı ve daha ileri yürümesini sağlayarak daha verimli ve simetrik yürüyüş desenlerini kolaylaştırır. Honda Walking Assist Device, eğitimli sağlık profesyonelleri tarafından klinik bir ortamda kullanıldığında nöromüsküler iyileşmeyi desteklediğini kanıtlamıştır.

felçli hastalar için

Honda Ar-Ge Amerika Başkanı Frank Paluch, "Honda Ar-Ge'nin odak noktası, insanların yaşamlarını daha iyi hale getiren bir teknoloji oluşturmaktır, bu nedenle bu FDA izni, Honda'nın araştırma ve geliştirme çalışmaları için önemli bir başarıdır." Dedi. “Bu, Honda'nın daha fazla insanın bağımsız mobilite sevincini deneyimlemesine izin veren ürünler geliştirme hedefine ulaşmak için bir adım daha atmasını sağlıyor.”

robotik yürüme cihazı

Honda Walking Assist Device, sağ ve sol motorlara yerleştirilmiş sensörler ile yürürken kalça eklem konumlarını algılar ve bacaklara hafif bir yardımcı kuvvet sağlayarak alt ekstremite hareketlerine kılavuzluk eder. Cihaz, sol-sağ simetriyi, hareketli kalça açısı aralığını, yürüme hızını ve diğer yürüme parametrelerini izler ve bu özellikleri, verilerin kişisel bir bilgisayarda analiz edilmesini sağlayan, kullanıcının ölçüm geçmişi ile ilişkilendirir.

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .