-->

12/15/2010

türkiyede obezite sorunu sigaradan daha tehlikeli

    12/15/2010 10:48:00 ÖS   Yorum yok

sigaradan daha tehlikeli

Türkiye’deki en büyük sağlık sorununun şişmanlık ve hareketsizlik olduğunu belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, diyabet, kalp, damar hastalıkları, bazı kanserler, kronik akciğer hastalıkları, inme, eklem sorunları ve daha çok sayıda sorunun bunlara bağlı olarak ortaya çıktığını söyledi.


Türkiye’deki şişmanlık sorununun ABD, Meksika ve İngiltere gibi ülkelere yaklaştığını söyleyen Bakan Akdağ, bu durumu önleme amacıyla iki yıl çalışarak ülke programı hazırladıklarını belirtti.


Şişmanlıkla Mücadele Sigaradan Daha Zor...

Tarım ve Köyişleri ile Milli Eğitim bakanlıkları, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, belediyeler, bilim adamları ve kurumlarla birlikte ortak bir program yürüteceklerini ifade eden Bakan Akdağ, “Yüksek şişmanlık ve obezite oranlarıyla bu toplumu taşıyamayız. Önümüzdeki yıllarda çok büyük sıkıntılar çekeriz. Bu sigara mücadelesinden bile zor” dedi.

WHO: Alkole Başlanmasın..!

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) alkole karşı, bütün dünyada uyguladığı sigaraya benzer bir programı olduğunu anımsatan Bakan Akdağ, şöyle konuştu: “Bu programa paralel hareket edeceğiz. Yasaklıyorum, içirmiyorum, özgürlükleri kısıtlıyorum deseniz olmaz. WHO da insanlar alkole başlamasın, alkol tüketmesin, daha az tüketsin, çocuklar ve gençler hiç başlamasın diyor. Alkolün zararlı olduğu, en hafif alkollü içkilerle bile başlandığında ağır içiciliğe sürüklenebileceği, insanın hayatını karartabileceği bilimsel bir gerçek. Bu siyasi bir mesele değil. Teknik ve bilimsel bir sağlık meselesi.”
trt türk

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .