-->

11/04/2019

Zehirli ıspanak paniği İstanbul'dan Tekirdağ'a sıçradı

    11/04/2019 09:59:00 ÖS   Yorum yok

İstanbul'dan Tekirdağ'a sıçradı

İstanbul ve Tekirdağ'da zehirli ıspanak paniği yüzlerce kişi hastanelik oldu çalıştıkları gece vardiyasında ıspanak yemeğinden zehirlenen 22 kişi hastaneye kaldırıldı.



Son üç gün içinde Tekirdağ genelinde hastaneye başvuranların sayısının kırk kişi olduğu açıklandı. şu ana kadar 39 kişinin taburcu edildiği bir kişinin ise tedavisinin devam ettiği açıklandı.

İlk zehirlenme vakaları İstanbul'da yaşanmış il genelinde 44 kişi yedikleri ıspanaktan zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştı bugün ise o sayının daha fazla olduğu açıklandı.

İstanbul'da toplam 108 kişinin hastaneye başvurduğu 80 kişinin taburcu edildiği 28 kişinin ise tedavi edildiği açıklandı. O kişilerden biri Perihan Özcan zehirlenme belirtilerini anlattı.

Perihan Özcan ıspanağı semt pazarından aldığını söyledi. Bir diğeri Sevim Karacaner o da Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesinde tedavi edilenler arasında.

En çok zehirlenme vakalarının yaşandığı Esenyurt'ta ıspanakların satın alındığı marketin yetkilisi konuştu. Yetkilinin açıklamasının ardından gözler sebze meyve haline çevrildi. Bayrampaşa sebze ve meyve halinden alınan ıspanak numunesi incelenmek üzere Tarım il müdürlüğüne götürüldü.

Pazar esnafı ise zehirli ıspanak haberlerine tepki gösterdi. ıspanakların zehirli olmadığını ispat etmek için ıspanakları çiğ çiğ yiyen bile vardı. Gün boyu zehirli ıspanağın nereden geldiği araştırıldı ıspanağın Bayrampaşa halinnden çıktığı anlaşıldı toptancının ise ıspanağı Ankara Beypazarı'ndan aldığı belirtildi.

Ispanak paniğine son noktayı İstanbul il tarım müdürlüğü koydu. Yapılan açıklamada ıspanak içerisinde tespit edilen yabancı ottan kaynaklı yoğun olarak zehirli maddeler tespit edilmiştir denildi.

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .