-->

4/24/2013

Yetenek Yarışmalarına katılanlar yıllarca depresyonla mücadele etmek zorunda kalabiliyor

    4/24/2013 01:42:00 ÖÖ   Yorum yok

Merkezi Almanya'nın Münih kentinde bulunan Gençlik ve Eğitim Kanalları Araştırma Enstitüsü'nün yürüttüğü bir araştırmaya göre, yetenek yarışmasına katılmak bazı adayların ruh sağlığını derinden etkileyebiliyor.

Araştırmaya göre, bu tür yarışmalara katılmak bazı adaylar için o kadar kötü bir deneyim oluyor ki söz konusu yarışmacılar yarışmadan sonra yıllarca depresyonla mücadele etmek zorunda kalabiliyor. Araştırmacılar, özellikle yaşları 16-17 olan gençlerin böyle bir yarışmaya dâhil olmanın kendileri için ne tür sonuçlar doğurabileceğini öngöremediğine dikkat çekiyor. Araştırmayı yürüten ekibin başkanı Maya Götz, “Gerçekten de katılan kişinin zarar gördüğü vakalar var” şeklinde konuşuyor.

'Sonuçları dikkate alınmıyor'

Araştırma için Almanya'da bu tür yarışmalara katılan ve yaşları 16 ila 34 arasında değişen 59 kişi ile görüşülmüş. Yarışmaya katılanları yarısı bunu kendileri açısından "olumlu" bir deneyim olarak değerlendirirken, beşte biri ise böyle bir yarışmada yer almanın "olumsuz" bir deneyim olduğunu dile getirmiş.

Yarışma bölümlerinin internette bulunduğunu ve bu görüntülerin itibar zedeleyici etkisinin sürekli olduğunu söyleyen Götz, gençlerin sürekli olarak programdaki görüntüler ile yüz yüze gelmek zorunda kaldığına dikkat çekiyor. Götz, milyonlarca kişinin izlediği bu tür programlarının olası sonuçları üzerinde yeterince durulmadığı eleştirisinde bulunuyor.Deutsche Welle Türkçe

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .