sucuk salam sosis denetimlerinde şok sonuçlar ortaya çıktı işlenmiş et ürünlerinden numuneler alan gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı kanser riskini arttıracak çok sayıda sorunlu ürün tespit etti.
sofralarda tehlike çanları çalmaya başladı sucuk salam ve sosis'te ortaya çıkan tehlike yüksek oranda kullanılan nitrat denetimlerde ürünlerin içinde nitratın kanserojen madde düzeyinde bulunduğu anlaşıldı alınan numunelerde
kullanılması yasak olan akciğer, işkembe, böbrek, dalak gibi sakadatlar tespit edildi
yüzde yüz dana eti yazan ürünlerde ne yazıkki tavuk eti çıktı geçen yıl 3301 ürünü inceleyen bakanlık bu yıl mart ayına kadar 500'ün üzerinde et ürününü denetime tabii tuttu uzmanlar sağlıklı üretilen et ürünlerinin bile fazla tüketilmemesi uyarısı yaptı
Hiç yorum yok :
Write yorumÖNERİ VE YORUMLARINIZ