-->

11/27/2011

kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız sebebi sinüzit olabilir

    11/27/2011 02:02:00 ÖS   Yorum yok

 Hisar Intercontinental Hospital Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Seyhan Alkan, "Sabahları zor uyanıyorsanız, ne kadar uyusanız da hep yorgunsanız, işinize konsantre olmakta güçlük çekiyorsanız bir kulak, burun, boğaz uzmanına başvurmanızda fayda var" dedi.


sebebi sinüzit olabilir

Alkan, kış ayına girilen şu günlerde kronik yorgunluğun sık görülmeye başlandığını belirterek, kronik yorgunluğa neden olan kulak, burun, boğaz hastalıklarının kişilerin yaşam kalitesini düşürdüğünü söyledi.
Alkan, sürekli yorgun olma halinin sinüzit göstergesi olabileceğine dikkat çekti.

Alkan, bu yorgunluğa neden olan kulak, burun, boğaz problemlerini kişinin bedensel olarak kendini iyi hissetmemesi, iş gücü kaybı, davranış bozukluğu, konsantrasyon kaybı, cinsel isteksizlik gibi birçok problemin belli bir süreye yayılması olarak tanımlanabilecek yorgunluğun özellikle üst solunum yolu problemleri nedeniyle oluştuğunun altını çizdi. Vücudun ihtiyacı olan oksijen miktarını karşılamayan bedenlerde yorgunluğun kaçınılmaz ve kulak, burun, boğaz bölgesindeki problemlerin kronik yorgunlukta tetikleyici olabileceğini vurgulayan Alkan, kronik yorgunluğun olası nedenlerini şöyle açıkladı:

"Hava yolumuzu tıkayan burun içi eğrilikler, burun eti büyümeleri, kronikleşmiş sinüzitler, fark edilmeyen kronik sinüzitler, alerjiye bağlı burun içinin yaygın şişmesi, geniz eti, yumuşak damak ve küçük dil iriliği, bademciklerin normalden çok iri olması, dilin iri ve ağız boşluğuna sığmaması, çenenin küçük ya da geride yerleşmesi, ses tellerine yerleşen polipler kronik yorgunluk sebebi olabilir. Bu nedenle uzun süreli geçmeyen bir kronik yorgunluğunuz varsa mutlaka bir kulak, burun, boğaz uzmanına başvurun."

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .