-->

8/09/2011

dünya'da ilk rahim nakli akdeniz üniversitesinde gerçekleştirildi

    8/09/2011 08:56:00 ÖS   Yorum yok

AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, bugünün tıp tarihine özel bir gün olarak geçeceğini bildirdi.


akdeniz üniversitesinde gerçekleştirildi
''Biz tarihçiler hep ilk olmak gerektiğine vurgu yaparız çünkü tarihte ikinci olanlar unutulur'' diyen Kurtcephe, AÜ'nün milletimizi dünyada şan, şeref ve gururunu yükseltecek çalışmalara imza atmasını istediklerini belirten Kurtcephe, şöyle konuştu: 

''Milletimizi bu büyük yarışta öne çıkarmak için büyük düşünüyoruz. 


Bir yıl önce, Eylül 2010'da dünyada ilk çift kol naklini gerçekleştirmiştik. Bu bizi sağlıkta dünyanın zirvesine taşıdı. O günden sonra Türkiye'de çok şey değişti. Bizim başarımız üzerine Sağlık Bakanlığı yeni bir yönetmelik hazırladı. Bugün bir çok uzvu nakledecek yasal zemin mevcut. 

Bu zemini AÜ hazırladı. Çift kol naklinden sonra yüz naklini yapacağımızı açıklamıştık. 


Verici çıktığı anda gerçekleştireceğiz. Esas yapacağımız operasyonu dünya aynı anda duysun diye ketüm davrandık. Kadınlarımızın en büyük hayali anne olmaktır. Anne olmak için her şeylerini feda edebilirler. Biz de anne olamayan doğuştan rahmi bulunmayan insanlarımızın bu büyük özlemini giderelim, dünyada bir çığır açalım düşüncesiyle yola çıktık. 

Engin bir tecrübeye sahibiz.'' Kurtcephe, kime ait olduğunu açıklamadığı kadavradan alınan rahimin, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından 21 yaşındaki Derya Sert'e nakledildiğini ve operasyonun son derece başarılı geçtiğini kaydetti.

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .