-->

4/01/2011

prostat ameliyatında yeni yöntem plasma vaporizasyon bıçaksız operasyon

    4/01/2011 09:52:00 ÖS   Yorum yok

plasma vaporizasyon bıçaksız

Ankara'da özel bir hastanede uygulanan "plasma vaporizasyon" yöntemi ile prostat bezi üzerinde problem oluşturan fazlalık, özel bir cihazla buharlaştırılarak ortadan kaldırılıyor.


Yeni yöntem hakkında bilgi veren Op. Dr. Metin Taş, bıçak altına yatma riskini göze alamayan birçok prostat hastası olduğunu hatırlatırken, "İşte bu yeni sistem bu tür hastaların imdadına yetişerek, prostat ameliyatında yeni bir çığır açmış oldu" dedi.

Taş, "Bilindiği gibi genellikle 50 yaş üzeri erkeklerde prostat bezinin aşırı büyüyerek idrar yolunu daraltmasıyla ortaya çıkan hastalık, idrarın rahat bir şekilde dışarıya atılmasını engellemektedir.

Bu yüzden geri tepen idrar böbreklere zarar vermekte ve böbreği işlemez hale getirebilmektedir. Bu derece önem arzeden hastalığın tedavisi ise ancak ameliyatla mümkün olmaktadır.

Ancak bıçak altına yatma riskini göze alamayan birçok prostat hastası vardır. İşte bu yeni sistem bu tür hastaların imdadına yetişerek, prostat ameliyatında yeni bir çığır açmış oldu" diye konuştu.

Yeni Ameliyat Yöntemi

Yeni ameliyat yöntemi hakkında bilgi veren Taş, şunları söyledi: "Endoskopik (kapalı) prostat ameliyatı tekniğidir. Bu teknikle yapılan ameliyatta prostat dokusu yüksek elektrik enerjisi ile vaporize edilir; yani buharlaştırılır.

Bu nedenle plasma vaporizasyon tekniği ile ameliyat sırasında ve sonrasında kanama yok denecek kadar azdır. Bu ameliyat tekniği ameliyat sırasında ve sonrasında hasta konforunun korunmasını sağlar.

Plasma vaporizasyon tekniğiyle ameliyatta diğer kapalı ameliyat tekniği olan TURP'den farklı olarak özel sıvılar kullanılmaz. Bu özel sıvıların hastada neden olabileceği sıkıntılar plasma vaporizasyon tekniği ile yapılan ameliyatta oluşmaz.

Bu ameliyat tekniği ile TURP ameliyatından farklı olarak prostat kapsülü kesilmez ve hastada bu nedenle oluşabilecek sıkıntı ihtimali ortadan kalkar”
trt türk

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .