-->

3/15/2011

sıcak maşa topuz yapma sıkı bağlama saçların dökülme sebeplerinden

    3/15/2011 07:15:00 ÖS   Yorum yok

saçların dökülme sebeplerinden

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Cengiz Bıçakçı, her saç dökülmesinin bir hastalığı işaret etmediğine dikkat çekerek, günde 50-150 arası saç telinin dökülmesini normal olarak değerlendirdiklerini söyledi.


Bıçakçı, "Bu rakam normaldir ancak dökülen saçın yerine yeni saçlar çıkmıyorsa bir anormallik söz konusu olabilir. O zaman bir uzmana görünmenizde fayda var" dedi.

Aşırı stres ve sıkıntı kökenli saç dökülmelerine sıklıkla rastladıklarını ifade eden Dr. Bıçakçı, sözlerine şöyle devam etti:


"Ateş, bazı ilaçlar, gebelik, beslenme bozukluğu, aşırı diyet, cerrahi girişim, demir, çinko, biotin ve esansiyel yağ asit eksikliği, hipotiroidizm, hipertiroidizm, böbrek yetmezliği, ağır metal zehirlenmesi de saç dökülmesine yol açan en büyük nedenler.

Bunların büyük bir kısmı tedaviye cevap veriyor. Saçlar geri çıkıyor. Kadınların sık sık saçlarına sıcak maşa uygulaması, saçlarını sıkı sıkı bağlaması ve topuz yapması da saçların dökülmesine, seyrelmesine yol açabilir.

Saçlı deride olan yanık, mantar hastalıkları, saç kökünde oluşan iltihaplı hastalıklar, saçlı deride yapılan ameliyatlar ve çeşitli enfeksiyonlar kalıcı saç dökülmelerine neden olabilir. Frengi de saç döker.

Bu dökülmede tedavi edilerek saçın tekrar çıkması sağlanabilir ancak tedavi edilmezse hasta, frengi nedeniyle yaşamını bile yitirebilir."
trt türk

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .