-->

3/28/2011

kadınları kilolu gösteren gıdı sorunları için çözümler

    3/28/2011 09:10:00 ÖS   Yorum yok

gıdı sorunları için
kadınlarda gıdı sorunları

Gıdı... İster zayıf, ister kilolu olsun pek çok kişinin ortak derdi. Özellikle 20-25 yaş üstündeki herkes için sorun olan gıdı zayıf olsanız bile sizi kilolu gösterebiliyor...


Yağlanma diz içi, üst kollar gibi vücudun dar bölgelerinde de olabiliyor... Özellikle kollardakini yemeğinize tuz dökerken sallanınca fark edersizin... Dizinizdeki fazlalık yüzünden bacak bacak üstüne atamayıp, şort, etek giymekten çekinebilirsiniz. Yaz gelirken daha da düşündüren bu konular bazen en büyük sorun olabiliyor.

Kilo vererek kurtulamayacağınız, senelerce spor yaparak kaybedebileceğiniz bu yağlardan kurtulmanın başka bir yolu yok mu? 


Habertürk Sağlık Servisi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir'e sordu. İşte yanıtlar...

Ne Yapılabilir?
Birçok insanı rahatsız eden gıdı, üst kollar ve diz içlerinde de görülüyor. Kilo verince daha kötü bir görünüm ortaya çıkaran bu lokal yağlanma için ne yapılabilir?

Op.Dr.Orhan Murat Özdemir şu bilgileri veriyor:
"Gıdı, kollar, sırt ve dizlerde uygulamalar çok kolaydır ve sonuçları hızlı alınmaktadır. Bu bölgeler, yaşlanma olmaksızın da zamanından önce gevşeyip sarkabilir ve kişiyi olduğundan yaşlı gösterebilir. Gıdı diye tanımlanan bölge 20-25 yaş üzerindeki herkes için sorun olabilmektedir. Bu bölgedeki fazlalık genç yaşlarda kilolu olmasanız bile kiloluymuş gibi bir görünmenize neden olabilirken, orta yaşlarda ise daha yaşlı bir görüntünün neden olur. Yeni nesil Liposuction olarak adlandırdığımız Vaser Liposelection yöntemiyle gıdı, diz içi, üst kollar gibi dar bölgelerdeki fazla yağlanmalardan rahat ve sorunsuz şekilde kurtulabilmek mümkün."

Vaser liposelection daha zayıf ve daha genç görünmenizde önemli bir rol oynuyor. Ayrıca boyun germe ameliyatının erken yaşlarda yapılmasına da engel bir müdahale...

Bazı kişilerde boyun kısalığı ya da yapısal problemler bu tip müdahaleye engel olabilmekle birlikte genellikle uygulanmasına engel bir durum (sistemik hastalıklar dışında) yok. Hastaların seçiminde kriter gıdı bölgesinin kalınlığı ve çene alt çizgisinin silinmiş görünmesi. Cilt yapısı ve cildin kendini toparlayabilme kapasitesi de bu ameliyatın olmazsa olmazlarından biri. Boyun germe ameliyatları ile de kombine edilebilen, hızlı iyileşme süreci nedeniyle sosyal hayattan fazla almayan, elde edilen sonuçlar nedeniyle çok hızlı değişiklikler sunan, uygulayan cerrahı ve hastayı sevindiren bir ameliyat.

Ameliyat Ne Kadar Sürüyor?

Ameliyat yaklaşık 1 saat gibi bir zaman alıyor ve ameliyat sonrasında hastanede kalmaya da gerek görülmüyor.

Ameliyat kulak önü ve çene altında açılan birkaç küçük kesi vasıtasıyla gerçekleştiriliyor. Boynun hayati önem taşıyan damarları ve sinirlerinden uzak durmak onlara zarar vermemek cerrahi açıdan önemli ve deneyim gerektiriyor. Ameliyat sonrasında sıkı bir bandajı 5-7 gün takmak yeterli... Tüm şişliklerin geçmesi nadiren 15 gün sürüyor.

Kolların kalınlığı da bazen kilodan bağımsız gelişebiliyor. Kalınlık, kas veya kemik yapıdan kaynaklanıyorsa bu işlem ile faydalı olunması mümkün değil. Sık kilo alıp vermek de kolların kalın görünmesine neden olabilir. Bu sıkıntıdan kurtulmak yaklaşık bir saatlik bir müdahale gerektiriyor.

Bu müdahale, ameliyat sonrası 1 ay boyunca çalışılan bölgeyi sıkıca saran bir korse ile sonlandırılıyor. Operasyonla bu bölgedeki yağlar eriyorr, eriyen yağlar negatif basınçlı kanül sistemleri ile dışarıya alınıyor. Dayanılmaz sıkıntılar yaratmayan bu ameliyat sonrasında 4-5 gün içinde normal hayatınıza dönebiliyor ve sosyal hayatınızdan da geri kalmıyorsunuz.
trt türk

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .