-->

1/22/2011

bilinen şişmanlık ilaçlarından daha güçlü bir madde bulundu

    1/22/2011 05:16:00 ÖS   Yorum yok

daha güçlü bir madde

ABD’nin Harvard Üniversitesi’nde 10 kişilik ekibiyle, laboratuvarında şişmanlık ve tip 2 diyabetin moleküler ve genetik mekanizmaları üzerinde çalışan 33 yaşındaki Doçent Dr. Umut Özcan, şu ana kadar bilinen şişmanlık ilaçlarından daha güçlü bir etken madde bulduklarını belirtti.


Leptin hormonu üzerindeki araştırmalardan yola çıkarak ilaç çalışmaları yaptıklarını belirten Özcan, “Fareler üzerindeki çalışmaları tamamlanmak üzere olan etken maddeyle morbid (aşırı) derecede obez farelerin normal kilolarına döndüğünü tespit ettik. Bu etken madde, leptinin vücuttaki etkisini arttırarak hem yeme isteğini azaltıyor hem vücutta enerji harcanmasını artıyor” dedi.
Özcan, etken maddeyi insanlar için ilaç haline getirmek üzere çalışmak için kendi alanında dünyada en iyi sayılacak bazı bilim insanlarıyla ilaç şirketi kurmaya hazırlandıklarını söyledi.

SERCA’nın işlevi

Özcan, çalışmalarında, şişmanlık durumunda, hücre duvarında bulunan SERCA adlı kalsiyum pompası azaldığını ve endoplazmik retikulum’un (hücrede hücre zarı ile çekirdek arasında madde taşıyan ince kanalcıklar) görevini yapamadığını gördüklerini söyledi. Fare deneylerinde, SERCA’yı artırınca tip 2 diyabette iyileşme ve karaciğer yağlanmasında azalma gördüklerini belirten Özcan, “Bu çalışmayla, tip 2 diyabetin gelişiminde rol oynadığı önceden hiçbir şekilde bilinmeyen bir protein olan SERCA’nin ciddi işlevini göstermiş olduk” dedi.
hürriyet dünya

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .