-->

12/26/2010

vertigo baş dönmesi hastalığı tedavi yöntemi

    12/26/2010 03:48:00 ÖS   Yorum yok

Vertigo, diğer bir deyişle baş dönmesi... Bu hastalık günümüzde o kadar yaygın ki, tüm hastaların yüzde 5'i bu sorunu yaşıyor.

hastalığı tedavi yöntemi

Birçok nedenden kaynaklanan vertigonun tedavisi ise mümkün.

Aşırı baş dönmesi, yerin ayağın altından kayıyor hissi, mide bulantısı, çarpıntı, terleme bu hastalığın başlıca belirtileri. İşte çok sayıda insan bu şikayetlerden dolayı hastaneye gidiyor.


Hastalıkla ilgili bilgi veren İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Devranoğlu, "Vertigo dediğimiz zaman başın dönmesi tarzında bunu yapan bir takım nedenler var. Bu nedenlerin başında vertigoyu ortaya çıkaran 3 ana sistem göz, iskelet sistemi ve ic kulaktaki denge sistemi; bunların herhangi birinde olan bir bozukluk vertigo dedigimiz başdönmesini ortaya cikarir" dedi.

Orta kulaktaki enfeksiyondan, stresten ya da hipertansiyondan kısaca pek çok sebepten dolayı vertigo meydana gelebiliyor.


Sosyal hayatı büyük oranda etkileyen vertigoya en çok "meinere" denilen bir hastalık yol açıyor.

Prof. Devranoğlu, "Bizim en çok gördüğümüz meniere bağlı vertigolar. Çınlama menierin bir parçası. Dünyadaki insanların yaklaşıkk üçte birinde var. Gercekten çağın en büyük hastaliklarindan biri" diye konuştu.

Prof. Dr. İrfan Devranoğlu, hastaya kafeinden, koladan uzak durmasını, tuzsuz diyet yapmasını tavsiye ettiklerini kaydetti.
trt türk
Başı, uygun olmayan pozisyonlarda hareket ettirmek de vertigoyu tetikleyebiliyor.

Hastalığın tedavisi bazı egzersizler de öneriliyor.

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .