-->

12/19/2010

sinüzit tedavi edilmesse zatürreye davet çıkarıyor

    12/19/2010 07:10:00 ÖS   Yorum yok

zatürreye davet çıkarıyor

Sinüzit yüzde dolgunluk, baş ağrısı ve burun akıntısı gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Soğuk havalarda ortaya çıkan bu rahatsızlık her yaş gurubunu etkiliyor. Sinüzit tedavi edilmediği durumlarda ise zatürre ve bronşite yol açabiliyor.


Bir haftayı geçen soğuk algınlığı şikayetleri sinüzite uygun zemin oluşturuyor. Geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, kuru öksürük , yüzde dolgunluk ve başağrısı ile başlıyor belirtiler.


Konuyla ilgili bilgi veren kulak burun boğaz uzmanı Operatör Dr. Yahya Demirdelen, "Soğuk algınlığını takip eden sinüzit tedaviyle 10, 14 günde iyileşiyor. Fakat zeminde alerji nazal polip dediğimiz burun içi dokuların büyümesiyle seyreden astımın zaman zaman eşlik edebildiği durumlarda 3 aydan uzun süren şikayetlerde kronik sinüzit söz konusudur" dedi.

Çocuklarda Risk Daha Fazla

Sinüzit çocukları da tehdit ediyor. Sinüzitin çocuklarda bronşit ve zatürreye yol açma riski daha yüksek.

Operatör Dr. Yahya Demirdelen, "Özellikle çocuk çağında çok sık tekrarlayan sinüzitlerde altta yatan problemlerin çocuk doktorlarıyla araştırılması gerekir. Ama ne zaman cerrahi müdahale yapıyoruz, burun içinde yapısal bir bozukluk var ise hastalarımızla konuşup endoskopik sinüs cerrahisine başvurabiliyoruz" diye konuştu.
trt türk

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .