-->

12/29/2010

özel hastanelere haksız yere ek ücret talebi cezası

    12/29/2010 09:51:00 ÖS   Yorum yok

Kimi özel hastane acile başvuran hastadan fark ücreti aldı, kimi de gece tarifesi uyguladı. Ancak bu hastaneler Sosyal Güvenlik Kurumu'nun denetiminden kaçamadı.


ek ücret talebi cezası

Sağlık Bakanlığı yayınladığı genelge ile acil servise başvuran hastalardan fark ücreti alınmayacağını duyurmuştu. Ayrıca, yoğun bakım, yanık ve kanser tedavisi, organ doku ve hücre nakilleri, doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemler, diyaliz tedavileri, kardiyoloji ve yenidoğana yapılan sağlık hizmetlerinde de vatandaştan ek ücret talebini yasaklamıştı.


Ancak bazı özel ve vakıf hastanelerinin bu yasağa uymadığı, ayrıca akşam saatlerinde hastaneye başvuran vatandaşlardan gece tarifesi adı altında ek ücretler talep edildiği öğrenildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yıl boyunca 774 hastane ve yaklaşık 10 bin eczaneyi yakın takibe aldı.


80 Hastaneye Ceza
Denetimleri sonucunda da özel sektörde hizmet veren 80 hastaneye, haksız yere fark ücreti aldığı gerekçesiyle toplam 15 milyon lira para cezası verdi.

21 hastane ise uyarı cezası aldı. Ayrıca reçetede usulsüzlük yapan ya da hastanın raporuna uygun ilaç vermeyen 314 eczaneye de para cezası uygulandı.
trt türk

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .