-->

12/18/2010

google yeni bir program başlattı insan vücudu haritası

    12/18/2010 07:00:00 ÖS   Yorum yok

insan vücudu haritası

Komşularınız hakkında casusluk yapmanıza olanak sağlayan "Street View" ya da uzak ülkelerde sanal gezintiler sizi hoşnut etmedi mi?


İşte Google sizin için tüm insan vücudunun haritasını inceleme imkanı veren yeni bir program geliştirdi.

"Google Body Browser" olarak adlandırılan yüksek teknoloji 3 boyutlu uygulama; anatomi üzerine çalışmalarda, insan vücudunu anlamak ve hızlı medikal araştırma yapmak adına devrim niteliğinde bir buluş olarak kullanıcıları selamlamaya hazırlanıyor.


Bu henüz resmi olarak duyurulmayan becerikli program, Google Earth'la dünyada yolculuk yapmak gibi, insan vücudu üzerinde keşfe çıkmanıza olanak sağlayacak...

Program aynı zamanda, Google'ı kendilerini neyin hasta ettiğini bulmak için kullanan hastalık hastaları için de mükemmel bir araç olacak.

Google Body Browser, kullanıcılara vücut üzerinde farklı katmanlar halinde kaydırma yaparak, örneğin kasları, organları ve kemikleri görme imkanı sunuyor.

Google, son günlere kadar, geliştirilen uygulama hakkında ser verip sır vermedi ancak yeni programın nasıl çalışacağına dair bir video internette dolaşmaya başladı bile...

Google Body Browser aynı zamanda WebGL olarak adlandırılan ve karmaşık 3 boyutlu grafikleri normal web sayfalarında kullanabilen yeni bir internet teknolojisini de uygulamaya sokmaya hazırlanıyor. Bu uygulama, özel olarak adapte edilmiş Flash ya da Java gibi programlara gerek duymuyor.

İnternette dolaşan videoya göre; program, insan vücudunu parçalara ayırarak dikkatlice inceleme yapmak ve organlar, kemikler, kas gruplarını tanımlamada kullanılıyor. Vücut etrafında döndürülebiliyor, kemiklerin işlevini nasıl yerine getirdiği görülebiliyor.

Yeni bir katman bilgisine geçmeden önce, mausu kullanarak vücut inceltilip, bükülebiliyor.

Google sözcüleri konu hakkında yorum yapmaktan şimdilik kaçınıyor...

SİTEYE GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

seyyah1906

seyyah1906

Güncel Sağlık Haberlerinden Videolardan oluşan Blogumuz
Ana sayfaya gitmek için tıkla →

Hiç yorum yok :
Write yorum

ÖNERİ VE YORUMLARINIZ

© 2014 deva arayanlar . Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger .